Једнодневна екскурзија ученика III, IV, V и VI разреда

Екскурзија ученика III, IV, V и VI разреда изведена је 29. јуна 2020. године на релацији Рума-Опленац-Топола-Рисовача-Буковичка бања-Рума. Организатор екскурзије била је ТА “Корал турс“ из Руме.

Екскурзија је започета после прегледа аутобуса. Путовали смо преко Београда и стигли на Опленац у 10 часова. После доручка и групног фотографисања испред цркве Св. Ђорђа, обишли смо маузолеј династије Карађорђевић. После тога обишли смо Петрову кућу – музеј у непосредној близини маузолеја. Ученицима су кустоси музеја на пригодан начин представили садржаје музеја, историјске знаменитости и упутили их у изложбени простор.

Следећа дестинација била нам је Топола где смо стигли у 12 часова, ту су ученици обишли Карађорђев конак у оквиру Карађорђевог града, а занимљиве информације о музејским предметима и сликама добили су од кустоса музеја. У Тополи је био и ручак у ресторану „Језеро“.

После ручка наставили смо пут и стигли испред пећине Рисоваче у 13:50. Пећину смо обишли у две групе уз пратњу стручног водича који нам је дао основне информације о пећини.

Последња дестинација била је Буковичка бања у Аранђеловцу у коју смо стигли у 15 часова. Шетали смо и обишли парк гледајући пратеће занимљивости – цветне алеје, ретко дрвеће, мермерне скулптуре, изворе воде, зграде хотела из 19. века, занимације за децу.

Кренули смо назад у 16:30 и са једном паузом од 20-так минута стигли смо преко Добринаца и Краљеваца у Руму у 19 часова.

План и програм екскурзије је у потпуности реализован. Обишли смо маузолеј, два музеја, пећину и бању. Задовољни смо изведеном екскурзијом и организацијом. Ученици су били добри и слушали су наставнике и водиче. Имали смо топлије време, али смо имали и доста хладовине да се склонимо, па није било већих проблема са тим. Било је доста разноврсних садржаја које су стручни водичи знали лепо да објасне и пренесу, тако да су и деца имала јасне информације и позитивне утиске.

У реализацији екскурзије учествовали су ученици III, IV, V и VI разреда у пратњи својих разредних старешина и водича из туристичке агенције.

Фотографије: Маја Живковић, Маријана Јездић, Весна Јуришић, Гордана Комленац, Гордана Обрадовић, Ружица Јовановић и Милорад Марковић.

Извештај о реализацији екскурзије: наставница Гордана Обрадовић.

 

Једнодневна екскурзија ученика III, IV, V и VI разреда
Иди на врх