Ексурзија ученика I и II разреда

Екскурзија ученика I и II разреда реализована је 24.10.2023. године на релацији Рума, Сремска Каменица, Нови Сад, Петроварадинска тврђава, Фрушка гора, Рума.

Ученици су са учитељима и учитељем вођом пута Душаном Јевтићем кренули из Добринаца, преко Краљеваца и Руме до прве станице у Сремској Каменици где су посетили музеј и кућу Јована Јовановића Змаја у којој је песник провео последње године живота и која је адаптирана и отворена за посетиоце од 1933. године. Потом су наставили пут до Петроварадинске тврђаве где су уживали у погледу, упознали Петроварадинску тврђаву и обишли врло интересантну музејску поставку доступну на самој тврђави. Затим је на ред дошла вожња до Иришког венца, где су ученици обишли чувени споменик, а затим одморили и ручали. Као и сва деца после ручка су уживали у природи у окружењу ресторана и у безбрижној дечијој игри. На повратку ка Руми, имали су још једну станицу у манастиру Хопово. После посете манастиру кренуо је повратак кући у Руму, Краљевце и Добринце.

Ученике и учитеље је послужило лепо време, били су добро расположени током трајања целе екскурзије и захваљујући реализованим циљевима и задацима екскурзије сматрамо целокупну екскурзију успешном.

Ексурзија ученика I и II разреда
Иди на врх