„Читајмо гласно“ – поводом Националног дана књиге, 28. фебруара

Ученици и запослени наше школе учестовали су у акцији „Читајмо гласно“ поводом Националног дана књиге, 28. фебруара коју по четврти пут организује Друштво школских библиотекара Србије.

„Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.“ …више

По пријему позива за учешће наставницима и учитељима је прослеђена информација о реализацији акције „Читајмо гласно“. За заинтересоване ученике обезбеђени су термини у школској библиотеци у Руми за читање текстова. У једном подручном одељењу (Добринци) ученици су снимљени у школској учионици.

Ученици су радо учествовали у акцији и иако су имали трему због снимања ипак су успешно прочитали текстове. Већина је текстове које су читали видела и читала први пут. У читању су учествовали ученици од првог до осмог разреда. Обзиром на позитивну реакцију ученика очекујемо да ћемо и следеће школске године учествовати у обележавању Националног дана књиге, 28. фебруара.

Аутори снимака и фотографија: Верица Куриџа, Милорад Марковић и Светлана Којић.

„Читајмо гласно“ – поводом Националног дана књиге, 28. фебруара
Иди на врх