Завршени радови на објектима школе у Руми

Захваљујући средствима које је Општина Рума инвестирала за санацију најкритичнијих проблема на објектима Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Руми изведени су следећи радови:

  1. урађена санација прокишњавања тзв. Мале зграде, окречен кабинет српског језика и ходник,
  2. урађена санација прокишњавања тзв. Главне зграде, окречен кабинет математике 2, хол у приземљу и на спрату зграде,
  3. окречена фасада објекта иза фискултурне сале и унутрашњост некадашњег кабинета техничког.

„Наши ђаци ће сада имати далеко боље услове за похађање наставе. Захвални смо Општини Рума на пруженој финансијској подршци, дословце смо успели да сва најкритичнија места санирамо и адаптирамо. Настава је због прокишњавања посебно била угрожена у кабинетима за српски и математику, све је санирано, као и стари кабинет за техничко, који сада поново можемо користити. Сада када су урађени најургентнији послови, ми се окрећемо новим приоритетима и сигурна сам да ће се добра сарадња са локалном самоуправом наставити, на радост и нас запослених и самих ученика“, изјавила је Светлана Којић, директорица ОШ „Иво Лола Рибар“.

Упоредо са овим радовима у школи је спроведена завршна фаза пројекта „Повезане школе“ и у свим објектима школе у Руми спроведена је интернет мрежа „Амрес“. Ова новина ће унапредити квалитет рада у свим учионицама школе и значајно ће допринети коришћењу тзв. паметних табли у настави.

Завршени радови на објектима школе у Руми
Иди на врх