Успех Лолинаца на ДДОР-овој Олимпијској стази

Који би био најбољи начин да се прослави почетак нове школске године него да се окупимо и проведемо заједно неколико сати на отвореном у заједничким активностима? Лолинци воле дружења, па макар она била организована у пространом дворишту њихове школе, а још више воле када су та дружења у природи или такмичарског карактера, где имају прилику да покажу свој тимски дух и изузетне физичке способности. Због тога смо ову, нову школску годину, као уигран тим поздравили окупљањем на Градском тргу у Руми у суботу 3. септембра. Наиме, Олимпијски комитет Србије и компанија ДДОР осигурање уз подршку општине Рума, организовали су спортско – едукативни догађај под називом „ДДОР Олимпијска стаза“, на којем су ученици основних школа, односно деца и млади, имали прилику да кроз игру и забаву, науче нешто више олимпијским играма, нашим истакнутим олимпијцима, као и самој историји ових игара и њеним успесима.

Игре су биле конципиране тако да пријављени појединци, парови или екипе пролазе различите станице, које су биле распоређене на различитим местима у центру града. На пунктовима су их чекале информације о одређеној станици, као и задаци који су морали да решавају како би могли да пређу на следећу станицу. Поред станица које су захтевале различиту физичку спретност и активност, ученици су уз употребу дигиталних технологија морали да покажу своје знање на различитим тематским квизовима или покажу своју креативност уз помоћ фотографије. Појединци, парови и екипе који су показали најбоље резултате приликом проласка кроз све станице освајали су награде.

Овај дан је био испуњен акцијом, смехом, забавом и дружењем. Показали смо да смо велика екипа, која увек учествује заједно, јер без обзира на суботњи дан, они који живе у Краљевцима и Добринцима, потрудили су се да дођу, да би са Румљанима представљали нашу школу и били део овог занимљивог догађаја. Радујемо се што смо имали прилику да учествујемо, што је свако од нас за успомену добио мајицу и поклон пакет, што смо упознали олимпијског кајакаша Марка Новаковића, а захвални Олимпијском комитету и компанији ДДОР осигурање што су нам донирали лопте за фудбал, кошарку, одбојку и рукомет. За нас је то велика награда, коју веома ценимо, јер ћемо тако бити још бољи у спортским дисциплинама које толико волимо.

Такође, велико хвала нашим наставницима, који су провели дан са нама и били нам огромна подршка у току целокупног догађаја. 

Успех Лолинаца на ДДОР-овој Олимпијској стази
Иди на врх