Угледни час – Улазна соба (Entrance room)

Ученици VI1 наше школе су данас имали неуобичајeн час историје: можда сте их могли видети кроз школску капију како зајапурени трче по зградама и дворишту, носећи у рукама само три ствари – један мобилни телефон са интернетом, један уџбеник и задатке.
Подељени у групе Конквистадора, Индијанаца и Пирата са почетка раног модерног доба, нису покушали да „побегну из учионице“ (све популарнија игра Escape Room), него напротив – да пронађу улаз у праву просторију (Entrance Room), како би победили у потрази за тајственим благом Новог света.
Тајанствено писмо сад већ остарелог Џима Хокинса, јунака Стивенсоновог „Острва са благом“, којим је игра почела, крило је тајну преграду у којој их је чекала прва смерница где могу наћи први задатак: требало је докучити шаљиву песмицу која описује простор где се задатак крије, а потом и одговорити и на сам задатак који се односи на Велика географска открића. Уколико би нашли одговор на необично срочен задатак, слали би га телефоном наставници; ако би били у праву, она би им даље давала нову загонетку за следећу локацију са задатком… и тако све док једна екипа није склопила све делове пузли, које су се криле у коверти са задацима!
Попут својих имењака, и наши Конквистадори су освојили плен из Новог света – слатко благо које их је чекало скривено у школској кухињи. Победници су били радосни, али су се веселили и остали, пошто су благо другарски поделили.

Угледни час – Улазна соба (Entrance room)
Иди на врх