Учешће у акцији „Посади свој хлад“

Данас су Румљани у оквиру акције „Посади свој хлад“ могли да преузму бесплатне саднице белог јасена, што су искористили и представници Ученичког парламента наше школе (Данка Јованов, Миа Вукотић, Анђела Штимац, Албин Љикај, Катарина Белотић, Емилија Аднађевић и Хелена Газибарић) и на тај начин пружили скромни допринос озелењавању и очувању животне средине. Посадили су по две саднице у двориштима наше школе у Добринцима и у Краљевцима, а пет садница су засадили у иначе великом и зеленом дворишту наше матичне школе у Руми. Упркос хладном децембарском дану и смрзнутим рукама, парламентарци су били радосни и поносни јер су учествовали у обезбеђивању природног респиратора за све нас.

Опште је познато да је дрвеће главни извор прерађеног кисеоника у атмосфери, па стога оно представља незамењива плућа наше планете. Иако зависи од више фактора, узима се да у просеку једно дрво годишње произведе скоро 260 килограма кисеоника, што значи да два зрела стабла могу да обезбеде довољно кисеоника за четворочлану породицу.

Савремен начин живота утицао је да еколошка криза постане реалност. Велика акција „Посади свој хлад“ НВО Зеленог развојног центра, а уз помоћ друштвено одговорних компанија, подсетила нас је да свако од нас може и треба да да свој допринос у креирању будућности наше планете.

Аутори фотографија: наставници Сања Југовић и Милош Комленац.

Учешће у акцији „Посади свој хлад“
Иди на врх