Ученик генерације

На предлог Одељењског већа, Наставничко веће је  једногласном одлуком за Ученика генерације школске 2022/23. године изабрало Албина Љикаја.

Албин је носилац Вукове дипломе, добитник је Светосавске повеље, као и Доситејевих диплома за наставне области физике, историје и физичког и здравственог васпитања.

Он је, од првог разреда, па све до данас, веома свестран. Активно је учествовао у свим наставним и ваннаставним активностима. Заинтересовано и предано давао је свој допринос: у раду ученичког Парламента, снимању радио-емисија „Школски одмор“, у реализацији хуманитарних акција, оплемењивању школског дворишта, озелењавању животног простора, активностима поводом програма за „Дан заљубљених“. Редовно свира и наступа свирајући тамбуру у ХКПД „Матија Губец“ из Руме. Љубав према музици гаји од малена, те је награђен првом наградом као соло-певач на манифестацији „Распевано пролеће“. Веома је успешан у шаху, па је својим резултатима доспео на републички ниво такмичења.

Оно што га посебно краси је емпатија. Добар је и одан друг увек спреман да саслуша, подржи, помогне и посаветује. Веома је омиљен међу вршњацима што је доказао данашњи громогласан аплауз при додели признања и награде током проглашењу за Ученика генерације. Родитељима је увек при руци и несебично им помаже и преузима део пословних обавеза на себе од малих ногу.

Желимо му успех у будућем  школовању и животу, те да и сви други буду поносни на њега као што смо ми сад.

 

Ученик генерације
Иди на врх