Рекреативна настава, Тара 2018.

Ученици млађег узраста наше школе (Рума – II1, III1, IV1, Добринци – I3, II3, III3, IV3, Краљевци – III2) су од 17. априла до 23. априла 2018. са својим учитељима боравили у Дечјем одмаралишту „Митровац“ на Тари, у склопу рекреативне наставе.

Тара је једна од наших најлепших и најпривлачнијих планина. Покривена је густом четинарском шумом са пашњацима и ливадама. Налази се на надморској висини од 1082 метра и има богат биљни и животињски свет. Ваздух је изузетно чист.

Ученици су путовали аутобусом агенције „Корал турс“ из Руме, сви су добро поднели вожњу. Пауза је у одласку и повратку прављена у Сунчаној реци.

По доласку на Тару ученици и учитељи смештени су у павиљон II („Гора“). Храна је била одлична, разноврсна. Имали су рекреатора који је свакодневно организовао шетње, спортске активности на теренима, забавне активности и такмичења. Током шетњи посетили су: Хранилицу за срне, Стазу за медведе, Чеку за медведе, Тепих ливаду, Бањску стену – Видиковац и Бископ „Тару“. Од спортских и забавних активности реализоване су: „Игре без граница“, полигон – фудбал, између две ватре, „Шиз – фриз“ најбоља фризура, плес уз музику, „Ја имам таленат“ и маскенбал. У паузама између активности ученици су имали часове. Најзначајније је да су ученици била активни цео дан и да су највећи део дана проводили у природи.

Наши ученици су током боравка освојили разне дипломе и награде јер су учествовали у такмичењима са осталим школама које су такође боравиле на Тари. Били су активни и креативни од почетка до краја боравка на Тари.

Извештај написала: учитељица Драгана Плавшић.

Рекреативна настава, Тара 2018.
Иди на врх