План и програм реализације активности током Дечије недеље

Као и претходних година и ове ћемо бројним активностима реализовати Дечију недељу у нашој школи у Руми и подручним одељењима у Краљевцима и Добринцима. Без сумње, ово је омиљена наставна недеља свим ученицима. Током Дечије недеље настаће бројни продукти које ћемо објављивати на нашем сајту и профилима школе на друштвеним мрежама.

Пратите нас, биће врло забавно!

Да би деца живела у подстицајном и сигурном окружењу у коме могу да остваре максимум својих потенцијала, у атмосфери пуног поштовања дечијих права, неопходно је да сви друштвени актери раде заједно на подршци породици и родитељству, укључујући алтернативне облике, чиме се обезбеђује достојанствен живот и подстицај породици и деци која у њој одрастају. Стога ће ове године, Дечија недеља бити обележена под слоганом: ШТА ДЕТЕТУ ТРЕБА ДА РАСТЕ ДО НЕБА!?

Дечија недеља је најрадоснија седмица у години јер се у њој реализује Дечија недеља – највећа национална манифестација за децу. Одржава се сваког октобра у циљу уједињења свих релевантних друштвених актера ради континуираног побољшања положаја детета у Републици Србији. Једна од највећих вредности Дечије недеље јесте пуно учешће деце у свим програмима који је прате и у којима деца имају прилику да искажу своје ставове, мишљења, укажу на проблеме, као и да покажу своја знања, таленте и вештине. Подстицањем пуног учешћа деце у друштвени живот, сензибилише се јавност о потреби пружања једнаких шанси за свако дете. Остваривање њиховог пуног потенцијала у складу са годинама живота и зрелошћу, важан је део одрастања.“ (текст преузет са сајта https://prijateljidece.or)

План и програм реализације активности током Дечије недеље

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Иди на врх