Организовање и остваривање наставе у школској 2021/2022. години

Допис за ОШ – организација рада школе

Прилог 1 – индикатори и граничне вредности

Стручно упутство за организацију и реализацију образовно-васпитног рада у основној школи у школској 2021 2022 години

Драги  ученици и поштовани  родитељи, обавештавамо Вас да основне школе предстојећу школску 2021/2022. годину почињу 1. септембра 2021. године са трајањем часа од 45 минута у пуном саставу (одељења се за сада неће делити на групе, настава се организује по моделу 1).
Основна школа „Иво Лола Рибар“ у Руми ће наставу реализовати у две смене. У преподневној смени започињу ученици старијег узраста (5-8) разреда, а млађи узраст ће кренути послеподне. Смене ће се мењати на недељном нивоу. Ученицима старијег узраста, када су ученици старијег узраста преподневна смена, настава ће почињати у 8 часова, 6. час ће се завршавати у 13:15, а 7. час се завршава у 14:05. Када су ученици старијег узраста послеподневна смена настава им почиње у 13:00 и завршава се у 18:15. За ученике млађег узраста настава ће у преподневној смени почињати у 8:00 часова, а у поподневној у 13:30.

Распоред превоза ученика путника (превозник Мастербус):

Употреба заштитних маски је обавезна за ученике од уласка у школу па све до доласка до своје клупе. Маска  се мора користити на исправан начин – тако да покрива нос, уста и браду, обавезно се користи и током одговарања и током сваког разговора, као и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или у тоалет.

Особе које доводе ученике у школу не улазе у школу већ прате ученика до улаза у школску зграду или до капије школског дворишта, где ученике млађег узраста преузима дежурни учитељ/наставник.

Невакцинисани наставници и друго особље носе маску током радног времена увек када се налазе у затвореном простору са другим особама, као и на отвореном уколико није могуће одржавати растојање од 1 метра од других особа. У току часа наставници који су вакцинисани (две дозе вакцине, а од друге дозе је прошло најмање 14 дана) не морају да носе заштитну маску.

Употреба заштитних маски је обавезна за родитеље/законске заступнике и друге посетиоце током боравка у затвореном простору школе, с тим што посете треба да буду редуковане и омогућене само када је то неопходно.

Организовање и остваривање наставе у школској 2021/2022. години
Иди на врх