Обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља

У Основној школи „Иво Лола Рибар“ у Руми су од 22. фебруара до 26. фебруара 2021. године реализоване активности поводом обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Активности су реализоване како у матичној школу у Руми, тако и у подручним одељењима школе у Краљевцима и Добринцима.

Одељењске старешине оба циклуса су на часовима ЧОС-а упознале ученике о реализацији активности, као и о значају обележавања Међународног дана борбе против вршњачког насиља. Старешине другог циклуса су ученицима проследиле пригодан материјал на ову тему у оквиру Гугл учионица. Током недеље, поред наведеног, реализоване су додатне активности за ученике првог и другог циклуса: „Дан розих мајица“ (сви ученици који су могли обукли су розе мајице 24. фебруара 2021. године), израда цртежа на розе папиру, израда магнета за школске ормариће, израда порука на розе мајицама од папира, гледање цртаног филма са пригодним садржајем, израда пригодног цртежа са порукама на часу од играчке до рачунара у дигиталном кабинету, решавање Кахут квиза у дигиталном кабинету на часу информатике, израда и приказ презентација, радионице, израда паноа.

Први циклус

Рума

Краљевци

Добринци

Други циклус

Рума

Презентације које су израдили и приказали ученици осмог разреда доступне су за преглед на следећим адресама:

Аутори фотографија:

  • учитељи – Милорад Марковић, Нада Бирач, Снежана Гојевић, Мирјана Кваић, Драгана Плавшић, Светлана Јакић и Маја Живковић,
  • наставници – Сања Југовић, Анита Топаловић, Ивана Јовановић и  Слађана Пауновић.
Обележен Међународни дан борбе против вршњачког насиља
Иди на врх
%d bloggers like this: