О улози андрагошког асистента у образовању одраслих

На РТВ Центар Срем у категорији образовање објављују се чланци на тему: „Образовање за 21. век“. При обради ове теме интервјуисан је колега Милош Комленац који је мастер биологије, а у школи је запослен као андрагошки асистент.

Колега Комленац својим ангажманом остварује значајну везу између школе, полазника и наставника у образовању одраслих и захваљујући њему цео процес образовања одраслих које се реализује у нашој школи лакше тече.

Овде преносимо исечак из чланка Образовање за 21. век – Образовање одраслих и улога андрагошког асистента у њему.

“На месту андрагошког асистента у школи сам од 2015. године и за то време стекао сам разноврсна искуства у раду са полазницима. Један од мојих задатака је да им помогнем да се адаптирају, да им пружам савете и подршку током образовања. Тако са њима кроз време градим пријатељски однос.
Најлепши моменти у мом послу су када полазници наставе са образовањем. Ипак, постоје и они тежи, када полазници суочени са финансијским или другим тешкоћама бивају принуђени да напусте школу. Њима је диплома заиста битна и права је штета када се не изборе за њу. Битније од дипломе им је знање које једном кад усвоје могу даље да примењују и развијају.
Битан део њиховог образовања су и вештине и знања из области дигиталне писмености. Она им омогућавају да се сналазе у свакодневним ситуацијама где је телефон или компјутер неопходан, у информисању, али и практичним ситуацијама као што је електронско плаћање рачуна.“

Извор фотографије и исечка: РТВ Центар Срем

О улози андрагошког асистента у образовању одраслих
Иди на врх