Наградни излет у Нови Сад

Као што смо се прошле године надали, ове школске године смо наградни излет за ученике који су остварили резултате на такмичењима и њиховим предметним наставницима реализовали са значајно већим бројем учесника. Посетили смо европску престоницу културе, наш драги и лепи Нови Сад.

Наш обилазак је, пошто смо стигли у Нови Сад, започео на Петроварадину обиласком чувене Петроварадинске тврђаве уз обавезно групно фотографисање код куле са сатом. После краћег излагања историјских чињеница ученици су имали прилику да самостално истражујући упознају зидине овог предивног здања. Са тврђаве смо се пешке упутили пут Дунавског парка где смо се мало освежили и одморили од прве шетње. Затим смо кренули у обилазак значајних објеката који се налазе у непосредној близини парка и о сваком чули интересантну причу. Тако смо видели: Музеј Војводине, Владичански двор, Саборну Цркву светог Ђорђа, Српску академију науке и уметности, порту Цркве, а затим и Цркву Имена Маријиног (популарно Катедралу), споменик Светозару Милетићу, Српско народно позориште, Синагогу, Матицу српску и Галерију Матице српске, Галерију ликовне уметности и зграду Покрајинске владе Војводине. Затим смо поново дошли до Дунавског парка и тако затворили круг обиласка значајних културно историјских објеката.

На крају, за финале лепог и испуњеног дана, аутобусом смо дошли до Фрушке горе и споменика „Слобода“ на Иришком венцу. Овде смо уживали у природи и свежем ваздуху до повратка у Руму.

Наставак следи наредне школске године, пратите нас …

Наградни излет у Нови Сад
Иди на врх