Дан кад су Лолинци шетали

Данас смо шетали са нашим ученицима који су се одазвали позиву на шетњу до Борковца у пратњи одељењских старешина, наставника и директора школе.

Као и претходне године, скуп је био на центру, код сата, и пошто су се сви заинтересовани окупили заједно смо кренули у шетњу до Борковца. Прва пауза је била код Девојачке чесме, ученици су је искористили да се освеже, али и да се поиграју и забаве реквизитима које су понели за ту сврху. Тако су се у игри могле видети бројне лопте, фризби, рекети и лоптице за бадминтон, као и весела, раздрагана деца која су уживала у слободној игри у природи. Са ове тачке кренули смо шумским путем до бране Борковачког језера. Деци је ова стаза била веома занимљива јер је већини потпуно непозната и кретање по земљаном путу прошараном барама са кривинама иза којих нису знали шта их очекује било је, за већину, на граници са истраживачким походом. На брани смо направили још једну паузу коју су ученици искористили да одморе и уживају у погледу, сунцу и свежем ваздуху. Поновним покретом кренули смо пут борика како бисмо ученицима пружили прилику да прођу поред градског базена, али и да седну, предахну, презалогаје и поново се поиграју на ливади испред борика. Пошто смо се примакли договореном термину повратка спустили смо се низ степенице до шумске пешачке стазе и кренули пут центра где се наша шетња и завршила.

Био је ово диван дан за све учеснике који су показали да су веома издржљиви, али и да воле природу и знају како у њој да се понашају. Са поносом можемо да кажемо да смо све локалитете оставили чистијим него што смо их затекли.

До следеће прилике уживајте у фотографијама које су настале током шетње.

Дан кад су Лолинци шетали
Иди на врх