Дан девојчица у ИКТ сектору

Као и сваке године, заинтересоване ученице седмог и осмог разреда наше школе су данас поново имале прилику да у оквиру „Дана девојчица у ИКТ сектору‍ посете пример једне успешне компаније.
У пратњи школског психолога Биљане Хавлек и наставнице историје Сање Југовић ученице су овога пута посетиле „Continental R&D centar“ у Новом Саду, истраживачко-развојни центар у којем више од 1000 инжињера ради на развоју најиновативнијих технологија за аутомобилску индустрију. Компанија развија широк спектар атрактивних производа из области електронских уређаја за кабину возила и системе и сензоре за аутономну вожњу.
Ученице су дивно дочекале пријатне домаћице, менаџерка и инжињерке ‍, које су представиле нашим Лолама оно чиме се њихова компанија бави, као и њихов сопствени развојни пут при избору занимања, што је девојчице посебно заинтригирало. Лоле су имале прилику да обиђу канцеларије у којима настају идеје производа, а на крају су и тестирале неке од њих на аутомобилима.
Колико је било одушевљење ученица оним што су чуле и виделе, говори и то да су неке од њих већ виделе себе на оваквом радном месту!
Дан девојчица у ИКТ сектору
Иди на врх