Премошћавање дигиталног јаза

Наша школа је једна од укупно 30 одабраних школа у нашој земљи у којој ће се реализовати активности у оквиру пројекта „Премошћавање дигиталног јаза у Србији за најугроженије ученике“.

Позив за учешће у конкурсу за пројекат добили смо од Школске управе Нови Сад и Центра за образовне политике (ЦОП) јер смо једна од школа у којој се континуирано улаже труд како би се свим ученицима пружила подршка. Обзиром да је здравствена ситуација изазвана Корона вирусом значајно променила начин реализације наставе пројектне активности треба да допринесу већем пружању подршке оним ученицима који немају неопходна техничка средства за учешће у онлајн настави.

Школа ће током трајања пројекта добити 63 таблета и 3 лаптопа који ће служити за реализацију планираних активности. Такође, пројектом су планирана и додатна средства за школе како би све школе учеснице могле да прибаве и друга неопходна средства за реализацију пројектних активности.

Пројекат се реализује у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја, УНИЦЕФ-а, Европске уније и Центра за образовне политике (ЦОП).

Премошћавање дигиталног јаза
Иди на врх