Екскурзија V разреда, мај 2018.

27. маја 2018. године одржана је екскурзија петих разреда на релацији Рума – Топола – Опленац – Рисовача – Буковичка бања – Рума.  

Ученици су имали прилику да се упознају са познатим историјским споменицима културе, природним лепотама и географским облицима. Екскурзија је реализована са једним удобним аутобусом, у аутобусу се налазио водич. Екскурзија је била добро организована, похвале за агенцију „КОРАЛ ТУРС“ из Руме.

Добра страна је и то што нас је послужило време, било је топло и сунчано, тако да се програм могао одвијати без проблема.

 Циљеви и задаци планиране екскурзије су у потпуности остварени.

 

ТОК И РЕАЛИЗАЦИЈА ЕКСКУРЗИЈЕ

Из Руме смо кренули у 8 часова. Аутобус је прегледан од стране саобраћајне полиције, утврђена је исправност и кренули смо на пут.

 Имали смо једно заустављања од 30 минута, а потом око 10 часова стигли у Тополу, где смо се упознали са историјом Карађорђевића. Посетили смо цркву на Опленцу, кућу краља Петра I Карађорђевића, Виноградареву кућу и Карађорђеву кућу. После посете Опленцу кренули смо на ручак. Ручали смо у ресторану „Језеро“. Ручак је био веома укусан , деца су била задовољна. Пут смо наставили ка пећини Рисевачи, где смо се упознали са њеним лепотама и богатствима, као и лепотом крајолика у којем се налази. Око два сата смо стигли у Аранђеловац и Буковичку бању, где су деца истражила парк у коме се налази бања. Имали су време од два сата за дружење и уживање у лепотама Аранђеловца. У пола четири смо кренули назад пут Руме.

Имали смо срећу па није била велика гужва на путу тако да је пут прошао без проблема.

Током повратка смо направили једну паузу од 15 минута како би се деца освежила. Стигли смо и оставили прво децу из Добринаца, затим Краљеваца где смо имали мали пех са аутобусом, али смо веома брзо наставили даље пут ка Руми. У Руму смо стигли око пола осам где су нас сачекали родитељи који су преузели децу.

У реализацији екскурзије учествовали су одељењски старешина: Немања Шијачки -наставник математике и Слађана Пауновић – наставница техничког и информатичког образовања.

Извештај написала наставница Слађана Пауновић.

Екскурзија V разреда, мај 2018.
Иди на врх