Бесплатни онлајн курсеви и учешће у такмичењу „Дабар“

Око 30 ученика наше школе пријавило се за бесплатне онлајн курсеве из математике и програмирања које организује „Центар за младе таленте“ у Новом Саду.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и „Центар за младе таленте” Нови Сад потписали су Меморандум о сарадњи за организовање бесплатних непосредних и онлајн обука где се ученицима основних и средњих школа пружа могућност стицања широког знања из области математике и програмирања.

Програм и материјале за обуку сачинила је Фондација „Центар за младе таленте“ уз помоћ професора математике са Природно – математичког факултета и Факултета техничких наука, Универзитета у Новом Саду као и професора средњих школа. Предвиђено време трајања офлајн и онлајн обуке је 1.5 до 2 часа недељно током школске године.

Фондација „Центар за младе таленте” из Новог Сада организовала је  следеће непосредне и онлајн курсеве:

МАТЕМАТИКА

  1. Математика – ONLINE A – курс из математике намењен ученицима 5. и 6. разреда основних школа
  2. Математика – ONLINE B – курс из математике намењен ученицима 7. и 8. разреда основних школа

 ПРОГРАМИРАЊЕ

  1. C основни A
  2. C напредни
  3. C основни
  4. C напредни B
  5. C++
  6. C#
  7. Такмичење

Као и претходних година и ове године ученици од 1. до 8. разреда наше школе учествоваће у Међународном такмичењу из рачунарске и информатичке писмености „Дабар“. Заинтересовани ученици свих узраста могу да се припремају за решавање задатака приступом Дабар вежбаоници.

Извор информација: наставница Анита Топаловић, Фондација ЦМТ и „Дабар“.

Бесплатни онлајн курсеви и учешће у такмичењу „Дабар“
Иди на врх