Дабар је међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености за ученике основних и средњих школа. Његов главни циљ је повећање интересовања ученика за рачунарство и информатику. Жеља креатора такмичења је да покажу да рачунар није само средство за комуникацију, претраживање интернета, обраду текста, слушање музике и гледање филмова. Рачунар је неисцрпан извор занимљивих логичких проблема, због чега рад на рачунару никад није досадан.

Кликни безбедно је сајт посвећен онлајн безбедности. Водич који се налази на сајту намењен је и сасвим неискусним, као и искуснијим корисницима ИКТ-а.  Из њега ћете научити како да се одбраните од могућих опасности које долазе из дигиталног света.

2

 

На сајту математика и физика за основце наћи ћете бројне задатке и тестове из математике и физике.

Пробајте Вежбање рачунања целих бројева

Capture

 

Мала-матура је бесплатан пројекат онлајн курсева, настао под покровитељством Средње школе за информационе технологије ИТХС, акредитоване од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Овим пројектом је свим основцима које очекује упис у средње школе и гимназије омогућена бесплатна и висококвалитетна настава.

На сајту Волимо српски језик погледајте дела и писце за основну школу, све на једном месту.

српски