Емисија „Школски одмор“ настала је у сарадњи јавног медија у служби грађана Србије интернет радија „Радио ДИР“ – Дечијег интернет радија и информативног радија Рума и Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Руми. Емисију „Школски одмор“ уређује и води колега Милорад Марковић Миша, аудио и видео обраду материјала за емисије ради Светлана Којић. Емисија се под називом „Школски одмор“ снима и емитује од јануара 2020. године.

Захваљујемо на сарадњи господину Јовану Керешићу који је одговорни уредник ДИР радија.

Емисији „Школски одмор“ је од септембра школске 2019/2020. године претходила емисија са називом „Велики одмор„. До промене у називу дошло је како би емисија имала оригинално име које нико не користи на другим медијима. Емисија „Велики одмор“ имала је 25 емитовања, емисије су настале у периоду од септембра до краја децембра 2019. године. Претходним емисијама можете приступити, погледати их и преслушати кликом на назив „Велики одмор„.

За 2020. у плану је снимање 40 емисија. Емисије ће обрађивати спектар тема: другарство, школа, интернет насиље, вршњачко насиље, љубав, значајни датуми и празници, познате личности из локалне средине (спортисти, музичари, уметници, предузетници, ђаци, наставници…), штетне последице од коришћења дроге, алкохола и цигарета, заштита животиња, развој еколошке свести, мањине, хуманитарни рад, рекреативна настава, излетиште Борковац, Фрушка гора,…

  1. Емисија „Школски одмор“ – Вршњачко насиље (аудио и видео)
  2. Емисија „Школски одмор“ – Гомолава – прошлост, садашњост и будућност (аудио и видео)
  3. Емисија „Школски одмор“ – Светосавска приредба (аудио и видео)
  4. Емисија „Школски одмор“ – Нек цвета љубав (аудио и видео)
  5. Емисија „Школски одмор“ – Чувари традиције АНИП „Бранко Радичевић“, Рума (аудио и видео)
  6. Емисија „Школски одмор“ – Село Рума и настанак Нове Руме 1. епизода (аудио и видео)
  7. Емисија „Школски одмор“ – Школа у прошлости (аудио и видео)
  8. Емисија „Школски Одмор“ – Посета музеју, Гомолава – прошлост, садашњост, будућност (аудио и видео)