Емисија „Школски одмор“

Емисија „Школски одмор“ настала је у сарадњи јавног медија у служби грађана Србије интернет радија „Радио ДИР“ – Дечијег интернет радија и информативног радија Рума и Основне школе „Иво Лола Рибар“ у Руми. Емисију „Школски одмор“ уређује и води колега Милорад Марковић Миша, аудио и видео обраду материјала за емисије ради Светлана Којић. Емисија се под називом „Школски одмор“ снима и емитује од јануара 2020. године.

Захваљујемо на сарадњи господину Јовану Керешићу који је одговорни уредник ДИР радија.

Емисији „Школски одмор“ је од септембра школске 2019/2020. године претходила емисија са називом „Велики одмор„. До промене у називу дошло је како би емисија имала оригинално име које нико не користи на другим медијима. Емисија „Велики одмор“ имала је 25 емитовања, емисије су настале у периоду од септембра до краја децембра 2019. године. Претходним емисијама можете приступити, погледати их и преслушати кликом на назив „Велики одмор„.

У 2021. години снимили смо и јубиларну 100. епизоду. Настављамо даље. Емисија ће обрађивати спектар тема: другарство, школа, интернет насиље, вршњачко насиље, љубав, значајни датуми и празници, познате личности из локалне средине (спортисти, музичари, уметници, предузетници, ђаци, наставници…), штетне последице од коришћења дроге, алкохола и цигарета, заштита животиња, развој еколошке свести, мањине, хуманитарни рад, рекреативна настава, излетиште Борковац, Фрушка гора, стари занати…

101. Емисија „Школски одмор“ – Фигурине и винчанска култура

102. Емисија „Школски одмор“ – Споменик Јовану Јовановићу Змају у Руми

103. Емисија „Школски одмор“ – Концерт традиционалне музике „Звуци наших корена“

104. Емисија „Школски одмор“ – Чика Паја и његови папагаји

105. Емисија „Школски одмор“ – Волети уметност у себи… више него себе у уметности-Золтан Фридман

106. Емисија „Школски одмор“ – Ruma High School Theatre „All Shook Up“ (Oдлепио сам скроз)

107. Емисија „Школски одмор“ – Мали румски времеплов

108. Емисија „Школски одмор“ – „Музика је моја младост и моја љубав“, Богдан Бата Таневић

109. Емисија „Школски одмор“ – Ивањдански концерт, сарадња два хора

110. Емисија „Школски одмор“ – Како су Лоле упознале Оригами

Иди на врх