Такмичење у избору за најбољи костим

Данас је одржано такмичење у избору за најбољи костим, као део пројекта у корелацији српског језика и техничког и информатичког образовања. У изради костима за позоришну представу учествовали су ученици виших разреда. Изабрана су три најуспешнија костима: костим луде, краљице и витеза од Макароније. Свима честитамо на труду.  

Read more

Посета Епископа сремског

Посета Епископа сремског Добринцима, поводом исповести и причешћа свештенства Архијерејског намесништва румског. Посети и причешћу присуствовали ученици наше школе са својим учитељима и вероучитељом. Текст и фотографије: учитељица Маја Живковић.

Read more

Друго место и пласман на окружно такмичење из техничког

Ученица 8. разреда наше школе, Александра Мајсторовић, освојила је данас 2. место на такмичењу из техничког и обезбедила пласман на Окружно такмичење. Честитамо Александра! Захваљујемо на учешћу и уложеном труду свим ученицима који су учествовали на такмичењу. Честитамо и наставници Слађани Пауновић.

Read more

Предавање за полазнике ООО

У нашој школи је за полазнике основног образовања одраслих, у сарадњи са ромским координатором Општине Рума, реализовано предавање са циљем упознавања полазника о бесплатној обуци за различита занимања која ће се одржавати у Новом Саду. Заинтересовани полазници за учешће у обуци треба да испуне следеће услове: да имају завршену основну школу (или похађају основну школу),…

Read more

Уџбеници за школску 2019/2020. годину

На листи су приказани уџбеници за први, трећи, четврти, пети, седми и осми разред за школску 2019/2020. годину. Уџбеници за други и шести разред биће изабрани почетком маја 2019. године. Школа, као и претходних година, планира набавку уџбеника за све ученике првог разреда. ИЛР 1. разред ИЛР 3. разред ИЛР 4. разред ИЛР 5. разред…

Read more

Општинско такмичење из географије

На Општинском такмичењу из географије, одржаном овог викенда, имамо три пласмана. Елена Џамбас, ученица седмог разреда, освојила је 2. место, а Александра Мајсторовић и Нађа Павловић, ученице осмог разреда, освојиле су 3. место. Честитамо на оствареном резултату! Честитамо и наставници Гордани Обрадовић.

Read more

Читалачки клуб

Од ове школске године основали смо наш мали Читалачки клуб. Издавачка кућа Клетт, уз подршку Министарства просвете покренула је Читалачки маратон, са циљем да се међу основцима популаришу књиге које не припадају лектири, а тематиком су прилагођене узрасту ученика од 5. до 8. разреда. Ученици који су се пријавили читају 5 књига, дискутују о њима,…

Read more

Посета и представљање песника

Песник Дарко Главаш је данас посетио нашу школу, ученици су били одушевљени његовим наступом и дружењем. Кроз интеракцију, опуштено и уз много смеха песник је представио свој књижевни рад ученицима и њиховим учитељима. Надамо се овако лепим посетама и у будућности. Аутор фотографија, учитељ Милорад Марковић.

Read more

Злато на Државном атлетском првенству, штафета 4х200m

Ученица 8. разреда наше школе, Нађа Павловић, чланица Атлетског клуба „Рума“, освојила је 1. место на Државном атлетском првенству у дисциплини штафета 4х200m. Честитамо Нађа! Честитамо нашим златним девојкама!

Read more